Układ chłodzenia
- --==maly==----
- Auto: M3 F80 17"
Re: Układ chłodzenia
To,że się nie grzeje nie znaczy,że jest ok zwłaszcza w chłodne dni.
Ja przetestowałem kilka nowych visco w M3 E46 i żadne nie działało poprawnie to znaczy praktycznie się nie załączało/zapinało cały czas kręciło się lekko. Sprawdzałem to mocno rozgrzewając silnik i olej rozpędzając się 0-200 kilka razy pod rząd olej miał po takich zabiegach 120stopni a wskazówka temp wychylała się leciutko w prawo a żadna wiscoza się nie załączała. Dopiero po regulacji było ok ale ciężko jest to poprawnie ustawić i trzeba to robić bardzo delikatnie bo jak przesadzimy to trudno wgiąć blaszkę z powrotem.
Ja przetestowałem kilka nowych visco w M3 E46 i żadne nie działało poprawnie to znaczy praktycznie się nie załączało/zapinało cały czas kręciło się lekko. Sprawdzałem to mocno rozgrzewając silnik i olej rozpędzając się 0-200 kilka razy pod rząd olej miał po takich zabiegach 120stopni a wskazówka temp wychylała się leciutko w prawo a żadna wiscoza się nie załączała. Dopiero po regulacji było ok ale ciężko jest to poprawnie ustawić i trzeba to robić bardzo delikatnie bo jak przesadzimy to trudno wgiąć blaszkę z powrotem.
To widocznie miałeś pecha ja dwu krotnie zmieniałem viscozy i za każdym razem było oki.
- --==maly==----
Kostek miał dokładnie to samo z tego co pamiętam nawet silnik wymienili z tego powodu.
kostek miał ten problem bo robiły mu to patałachy z ASO a oddał do ASO bo silnik który zjebały mu inne patałachy z ASO (o ile mnie pamięć nie myli) był wtedy na gwarancji 

- --==maly==----
Patałachy z ASO nie potrafiły zdiagnozowac problemu ale w sumie to nie ich wina,ze nowe viscozy nie działały a wymieniali z twgo co wiem kilkukrotnie. Tylko w sumie czemu sie nia połapali jak ja nie bedac mechanikiem odrazu po załozeniu i pierwszych testach wiedziałem ze nie działa.
Bo to patałachy z ASOTylko w sumie czemu sie nia połapali jak ja nie bedac mechanikiem odrazu po załozeniu i pierwszych testach wiedziałem ze nie działa.

BMW ///M POWER M3 E36--->M5 E34--->??
Panowie gdzie jest odpowietrznik układu chłodzenia?
Jestem w trakcie wykonywania projektu wydajnieszych chłodnic z profesjonalna firma tuningowa i naprawde zajebistym spawaczem aluminium.
Chłodnica bedzie pasowała w orginalne miejsca bedzie 1cm grubsza od ori , całą z aluminium, system potrojnego przepływu jak w renomowanej CSF , obudowa chłodnicy aluminiowa pod dowolny wiatrak Spal, czy mishmoto.
Jeśli chodzi o chłodnice oleju bedzie sam rdzeń bedzie miał wymiar 550mmx85mxx70mm , systeme plate&bar , 8 kanałow przepływowych ( 2 wiecej niż w renomowanej CSF) .
Jutro prawdopodobnie otrzymam zamowione rdzenie na wymiar . Wrzucę za niedługo fotki z prac , gdyby ktos był zainteresowany zapraszam na priv
Chłodnica bedzie pasowała w orginalne miejsca bedzie 1cm grubsza od ori , całą z aluminium, system potrojnego przepływu jak w renomowanej CSF , obudowa chłodnicy aluminiowa pod dowolny wiatrak Spal, czy mishmoto.
Jeśli chodzi o chłodnice oleju bedzie sam rdzeń bedzie miał wymiar 550mmx85mxx70mm , systeme plate&bar , 8 kanałow przepływowych ( 2 wiecej niż w renomowanej CSF) .
Jutro prawdopodobnie otrzymam zamowione rdzenie na wymiar . Wrzucę za niedługo fotki z prac , gdyby ktos był zainteresowany zapraszam na priv

rzuc info od razu jakie koszta, mysle ze w ten sposob bedzie lepszy odzew niz "cena na priv"
wrzuce , przyszly rdzenie ale jednak nie takie jakie chcielismy, jak dobierzemy idealnie rdzenie wtedy bede mogl mowic o kosztach